Tony Scott & Fabian Lenssen

 

Tony Scott Bio (Dutch)
Tony's real name is Peter van der Bosch

1988 Peter van der Bosch, nazaat van een Amazone-indiaan van de Caraiben-stam, emigreert met zijn familie uit Suriname naar Amsterdam Zuid-Oost. Hij groeit op met traditionele muziek (sambura,maracca,krawassi), naast funk, soul en rock. Op dertienjarige leeftijd gaat hij bij een electric boogie-crew aan de slag, om vervolgens te beatboxen bij Too Tough Enough. Voor het radiostation waar zijn broer werkt, rapt hij een jingle in, die wordt opgepikt door Peter Duijkersloot, eigenaar van platengroothandel Rhythm Import en het daarbij behorende label Rhythm. Deze biedt de dan 16-jarige Tony een contract aan. De eerste single wordt een remake van het oude Average White-succes Pick Up The Pieces. Optredens volgen.

1989 De dubbele A-kant-single That's How I'm Living/The Chief komt uit. De plaat is zeer succesvol in Nederland, Engeland en de Verengde Staten. Hetzelfde succes valt het in de V.S. tot That's How I'm Living omgedoopte album The Chief ten beurt. Op de plaat staan twaalf hiphouse/hardcore rap tracks van Scott en zijn vaste producer Fabian Lenssen.

1990 In januari verschijnt de volgende single, Get Into It. Het wordt een nog grotere hit dan de eerste. Scott wordt uitgenodigd op te treden tijdens het New Music Seminar in New York. Nog voor zijn afreis naar deze muziekbeurs scoort de rapper zijn derde hit: Gangsterboogie.

1991 - 1997 De artiest brengt nog verschillende singles uit en wisselt een aantal keer van sound, maar geen van zijn producten evenaart het succes van de eerst paar singles.

Fabian Lenssen Bio (Dutch)

1998 Het debuutalbum van Dignity verschijnt. De dames hebben de dertien nummers grotendeels zelf geschreven. De productie is in handen van Rutger Kroese, die daarbij geholpen wordt door Clarence York, Mitchell Kroon (beiden van Sat-R-Day) en Fabian Lenssen.