Sorry for all the foreign guys and girls: This one is only in Dutch.
Whenever I have some time to kill, I'll consider translating.......

Interview scanned by Peter Sanders

De Telegraaf (12-2-2000)
Telegraaf 12-2-2000. Sorry 4 the bad quality, but newspaper-paper is very low quality :(

Liebrand mixte eeuw aan elkaar

Vanaf maandag ligt 'Music & Passion' in de winkel, een latinmix gebaseerd op Barry Manilow's 'Copacabana' en gemaakt door niemand minder dan Ben Liebrand. Ben wie? Ben Liebrand. Van 1983 tot en met 1992 verzorgde hij iedere oudejaarsavond op de radio een Grandmix. De honderd beste platen van dat jaar werden door de dj in een één uur durende mix aan elkaar gesponnen en de Grandmix werd wijd en zijd een begrip . Na '92 richtte Liebrand zich op het maken van videoclips, commercials, 3d-ontwerpen en animaties. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, want onlangs verscheen van Liebrands hand de 'Grandmix of the Millennium', een 3cdbox met daarop een drie uur durende mix met de grootste dance-hits van de afgelopen eeuw, zoals die ook oudejaarsavond op Radio 538 te horen was.

Liebrand (39): "Na de tiende Grandrnix had ik het wel gehad. Het kostte heel veel tijd en er stond maar weinig tegenover. Ik liep zelfs, omdat ik in december volledig in beslag werd genomen door zo'n mix, belangrijke remix-opdrachten van grote groepen mis. Het is voor mij al die jaren behoorlijk frustererend geweest, want ik werkte me uit de naad om zo'n mix voor elkaar te krijgen, en dan waren er van die gasten in Duitsland die 'm als bootleg op de markt brachten. De Liebrand -Grandmix was een fenomeen, een begrip en er werd dik aan verdiend, behalve door mij." "De laatste jaren is beeld mijn werk geworden, clips, animaties. En dan heb je weer een hobby nodig, want het moet wel leuk blijven. In 1998 deed ik op het internet een zoektocht naar mijn naam en kwam op een rnailinglist terecht waar allerlei mensen remixes van mij uitwisselden of speciale tracks zochten. Het leefde nog steeds! Omdat ik voor Radio 538 al allerlei beeldklussen deed, heb ik daar eens een balletje opgegooid om alle Grandmixes die ik ook ooit had gemaakt, opnieuw uit te zenden, afgetopt met de speciale Millenniurn-mix in december 1999."

"De avond van de 24ste was ik klaar met de mix en heb normaal kerst met vrouw en kinderen kunnen vieren. In de traditie van de Grandmix is dat uniek, want vroeger zat ik meestal de kerstavonden met een bordje op schoot achter het mengpaneel. Maar het is het waard geweest, want de cd verkoopt als een tierelier en in deze tijd van alleen maar dalende verkoopcijfers geeft dat een goed gevoel."