Sorry for all the foreign guys and girls: This one is only in Dutch.
Whenever I have some time to kill, I'll consider translating.......

Interview scanned by Peter Sanders

SLAM! Maart 2000

BenSlam.jpg (6060 bytes)

De meester is terug!


Olav Basoski, Armin van Buuren, Speedy J. en waarschijnlijk nog enkele honderden met hen hebben behalve hun passie voor muziek nog een ding gemeen... de inspiratiebron. Als kleine jongens zaten ze met de vingers op de recordknop te wachten tot het moment daar was.

Twee platen over negen en de cassettetape ging lopen. Onderwerp van opname: De minimix op Radio Veronica, natuurlijk afkomstig van koning van het knip- en plakwerk Ben Liebrand zelf. Ruim zeventien jaar zijn sindsdien gepasseerd. Jaren waarin met name rond Oud en Nieuw de naam Liebrand weer veelvuldig opdook. Totdat hobby werk werd, de moderne muziek zijn kracht verloor en Liebrand zich op een andere hobby ging storten. Wat meer achter de schermen, maar toch voor iedereen zichtbaar als grafisch ontwerper van de huisstijl van Radio 538.

Inmiddels zijn we zes jaar verder en de meester is terug van weggeweest aan het muziekfront. Niet alleen met zijn nieuwe plaat 'Music And Passion', maar ook met hetgeen waarin hij het beste is, mixen. Liebrand: "Waarom ik me weer op het mixen en de muziek heb gestort? Ik kreeg er weer zin in, vooral omdat ik ontzettend veel verzoeken kreeg van mensen die mijn site (http://www.liebrand.nl ) regelmatig bezoeken en zelfs een soort fanclub hebben opgericht met de toepasselijke naam 'mixfreaks'(www.liebrand.nl/list). Muziek is trouwens ook nooit echt weggeweest. Armin van Buuren is een inspiratiebron en ik loop nog steeds de platenzaak binnen om te kijken wat er uit is. Jarenlang kon ik me niet vinden in de muziek die uitkwam, totdat vorig jaar de discosound een comeback maakte en bleek dat er heel verdienstelijke nieuwe producties uitkwamen. Gedurfd, met vocalen en op hoog niveau. Maar niet alleen op disco getinte muziek. Ik ben ook een groot liefhebber van volwaardige trance die met gevoel geproduceerd is en wat dieper gaat. Ook dat genre heeft zich in Nederland goed ontwikkeld."

De meester-mixer heeft zijn hobby dus weer opgepakt.
Wat gaat er gebeuren?

Liebrand: "Ik ga wekelijks op vrijdag bij Radio 538 de mini-mix verzorgen. Net als vroeger, maar nu om twee platen over acht in het programma van Lindo. Het zullen zowel gouwe oude mixen worden van vroeger als mixen met muziek van nu. Daarnaast heb ik onlangs de Grandrnix van het millennium gemaakt en ik ga door Nederland touren met mijn platenkoffers vol oude hits en
uiteraard ook de beste nieuwe platen. Niet teveel natuurlijk, de hobby moet ditmaal gewoon bobby blijven!"

TB